Categorieën
Uncategorized

Manieren waarop Big Data kan leiden tot meer marketingsucces

In het digitale tijdperk hebben zowel grote als kleine bedrijven baat bij het ontwikkelen van innovaties op het gebruik van big data. Dit is een term die verwijst naar grote en complexe hoeveelheden gegevens die met de juiste tools een enorme boost kunnen geven aan het bedrijfssucces. Ben je nieuw met het gebruik van big data? Geen zorgen, we vertellen je hier meer over hoe big data kan bijdragen aan indrukkende bedrijfsresultaten.

Het ontwerpen van betere marketingcampagnes

Het correct inzetten van big data kan leiden tot inzichten die marketeers kunnen helpen om betere zakelijke beslissingen te maken en passende marketingstrategieën te implementeren. Met behulp van big data zijn bedrijven beter in staat om de klantenbehoeften te identificeren en specifieke klantsegmenten aan te spreken door middel van gepersonaliseerde marketingcampagnes. Een welbekende vorm van big data zijn cookie-bestanden, de gegevens die jouw website verzameld over het internetgedrag van elke gebruiker. Deze informatie kan een bedrijf helpen om inzichten te verwerven in de wensen en behoeften van nieuwe en bestaande klanten.

Op basis van deze informatie kunnen marketeers verschillende aankooppatronen, het gedrag, de koopcapaciteit en de productvoorkeur van hun klanten ontdekken. Dit maakt het toepassen van big data op digitale marketing een onmisbare praktijk voor online bedrijfsgroei. Als je hulp nodig hebt met het vormgeven van een online marketingstrategie die zal leiden tot meer online groei, ga dan naar www.anglers.nl om samen te werken met marketingspecialisten die je onder meer kunnen helpen met contentbeheer, conversie optimalisatie en marktanalyse, geheel afgestemd op jouw bedrijfsdoelstellingen!

Het verbeteren van de klantenservice

Met behulp van big data kunnen bedrijven en organisaties relevante informatie verzamelen die van invloed zijn op de kwaliteit van de klantenservice. Grote hoeveelheden gegevens stellen je bijvoorbeeld in staat om gemakkelijk negatieve opmerkingen te traceren en te reageren op de problemen van klanten. Bovendien kun je big data van sociale media-activiteiten gebruiken om nieuwe inzichten te krijgen in de behoeften en zorgen van klanten, zodat jouw bedrijf problemen met klanten snel en proactief kan opsporen en oplossen.

Is het voor jouw bedrijf van belang om grote hoeveelheden data samen te voegen en verbanden te leggen tussen uiteenlopende datasets? Dan kan een data-analist die gespecialiseerd is in Power Bi je hierbij helpen. Power Bi is krachtige software en een business intelligence platform dat in staat is om zich direct aan te sluiten aan een grote verscheidenheid van data. Kijk op www.newbit.nl voor meer informatie rondom het transformeren van data naar waardevolle inzichten voor het implementeren van doelbewuste bedrijfsacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *