Categorieën
Uncategorized

Je carrière een boost geven? Dat doe je zo!

Wanneer je op zoek bent naar een frisse impuls in je carrière, dan zijn er een aantal simpele manieren om een nieuwe uitdaging te vinden. In dit artikel nemen we de belangrijkste strategieën met je door die ervoor zorgen dat je als werkzoekende gewild zult zijn voor de werkgever die je zoekt!

Leg de focus op wat jij wilt

Om je carrière vorm te geven op de manier waarop je jouw individu laat stralen, is door uit te zoeken wat écht bij jou past. Ga dus op onderzoek uit en struin het internet af voor meer informatie over jouw interessegebieden. Kijk hoe je jouw interesses en relevante vaardigheden kan polijsten en inzetten om jouw droom in uitvoering te brengen. Dit betekent wellicht dat je je begint te begeven in nieuwe rollen die je niet eerder hebt uitgeprobeerd. Laat je hierdoor niet ontmoedigen en grijp de kans om nieuwe dingen te leren!

Wil je meer weten over hoe je jouw loopbaan kan afstemmen op jouw specifieke behoeften? Dan kun je aan de slag gaan met een coach die jou helpt om te leren begrijpen wat je echt wilt doen en hoe jij dit kunt bereiken! Kijk op https://coachhero.nl/grip-op-je-mindset/ voor meer informatie.

Ken je eigen verhaal

Een van de beste manieren om tijdens het sollicitatiegesprek een authentieke indruk te maken, is door de nadruk te leggen op hetgeen dat jou uniek maakt. Of je nu op zoek bent naar iets compleet nieuws of in een proces van re-integratie zit binnen jouw huidige werkgebied, jouw ervaringen hebben je gemaakt tot de persoon die je bent. En dat doet niemand je na! Wees dus niet bang te zijn om meer te vertellen over jouw levensverhaal, zodat je mogelijke nieuwe werkgever  je beter leert kennen. Vertel over jouw ervaringen uit jouw werkverleden en benadruk wat je geleerd hebt en wat je moeilijk vindt. Heb je een periode zonder werk gezeten, deins dan niet terug om deze tijd te belichten en eerlijk te vertellen wat je hebt meegemaakt en hoe dit relevant kan zijn voor je nieuwe werkgever.

Leer je digitaal aan te prijzen

Om jouw personal brandingsstrategie naar een hoger niveau te tillen, is het van belang dat je goed onderweg weet te gaan met sociale media. Dit kan ervoor zorgen dat je jouw digitale profielen weet af te stemmen op het werk waar je naar op zoek bent. Er zijn namelijk talloze werkgevers uit elk denkbaar werkveld die online op zoek gaan naar een nieuw lid van hun team. Probeer dus na te gaan hoe je meer verkoopbaar kunt zijn en hoe je jouw vindbaarheid online kan verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *